Елица Василева номинирана за първата волейболна „Златна топка“

DenNews.bg
11.02.2012
размер на текста:

Състезателката на италианския шампион Бергамо и Спортист на годината на Дупница Елица Василева е номинирана за волейболната „Златна топка“ за 2011 година. В анкетата попадат още четирима българи - Радостин Стойчев, Владимир Николов, Матей Казийски и Теодор Тодоров. За първи път специализираният италиански портал Volleyball.it организира връчването на подобен приз по примера на „Златната топка“ във футбола от „Франс футбол“. Наградата ще се присъжда всяка година на играчите, които са се отличили през предходната година с играта си в националния и клубния си тим.
Първата волейболна „Златна топка“, която ще бъде за 2011 година, ще се връчи в навечерието на Летните олимпийски игри в Лондон. Победителите ще бъдат двама – един при мъжете и един при жените, а също така ще има награди в отделни категории по постове, уточнява Гонг.
Сред номинираните сега, за които всеки може да гласува на сайта volleyball.it има общо петима българи. При жените имаме представител само в лицето на дупничанката Елица Василева, която е сред номинираните волейболистки в категория „Най-добър посрещач при жените за 2011 година“. В категория „Най-добър треньор за 2011 година при мъжете“ присъства и то на първо място името на Радостин Стойчев като наставник на България и Тренто. В категория „Най-добър диагонал при мъжете за 2011 година“ е капитанът на националния ни тим Владимир Николов. Теодор Тодоров е номиниран в „Най-добър център за 2011-та“. В категория „Най-добър посрещач при мъжете за 2011-та“ е Матей Казийски. В другите мъжки категории – разпределител и либеро няма българи. Гласуването е в две фази. Първо сред читателите на волейболния портал по постове до 1 юни 2012 година. След това ще има гласуване сред жури от 100 журналисти от цял свят, отговарящи за волейбол, които ще излъчат носителите на двете абсолютно награди. На журналистите ще бъде предоставен списък от всички номинирани играчи, от който те ще трябва да направят своя лична класация от 1-во до 5-то място за мъже и жени. Представителите на медиите ще могат да посочат и волейболисти извън вече изготвения списък.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети