Бавно, но все пак! Хванаха Бързия Еди за банков обир преди 19 г.

DenNews.bg
10.02.2012
размер на текста:

Снимка на Бързия Еди от досието му на служител на закона. Снимка: AP

Бързият Еди, издирван за банков обир на над 1 милион лири в Англия, беше арестуван след 19-години на бягство и укриване от закона.
Британецът Джон Майър е арестуван в малко градче в американския щат Мисури, където живеел спокоен живот със съпругата, сина си и работил като техник.
Бързият Еди е бивш пожарникар, а по време на обира през 1993 г. работил в бронирана кола за превоз на пари от банки. Това му помогнало да извърши кражбата лесно. Той просто прехвърлил 50 торби с банкноти от служебния автомобил в друга кола, с която избягал, а по-късно била намерена изгорена в Есекс.
Скоро след това, 56-годишният сега, Майър изчезнал заедно с приятелската си и нейния син, който тогава бил на четири години.
Сега е установено, че първо той се укрил в Бостън, САЩ, където приел чужда самоличност. В годините на укриване обаче Бързия Еди се укривал в 17 страни и най-малко четири американски щата, смятат сега разследващите, пише The Independent.
Укриването станало основна част от живота на семейството до такава степен, че сега синът на беглеца дори не знаел, че е роден в Англия.
ФБР все още не е наясно какво е станало с откраднатите пари.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети