690 лв. с концерт събраха децата от SOS селището в Дрен

Десислава Панайотова-Янкова
01.02.2012
размер на текста:

В Арт Център "Фотосинтезис". Снимка: Личен архив

Рекордната сума от 690 лв. събраха талантливите деца от SOS селището в село Дрен само с една изява. Осемте възпитаници на дупнишкия художник и музикант Николай Табаков не само направиха истински фурор с първия си самостоятелен концерт с тарамбуки в Арт Център „Фотосинтезис” в столицата, но успяха да съберат средства, много над очакванията.
Целта на благотворителния концерт беше набирането на средства за закупуване на тарамбуки за децата, но преди концерта те получиха невероятна изненада, след като един от приятелите на Табаков им подари пет чисто нови тарамбуки.
„Децата са изключително щастливи. Аз пък съм доволен не само от професионалната им изява, но и от факта че успяхме да съберем толкова много парички. Това е голям комплимент за таланта им. Благодаря на всички, които дариха в касата, поставена в Арт Центъра, а и на онези, които изпратиха средства с пощенски запис, въпреки че не успяха да присъстват на концерта”, обясни Ники Табаков.
Благодарение на подарените тарамбуки сега не всички средства ще отидат за музикални инструменти и с тях ще може да се закупят други нужни неща за децата.
През последната година и половина осемте деца усвоиха тънкостите на ударните инструменти под ръководството на Ники Табаков.
Днес и утре той ще води преговори с община Дупница за организиране на концерт и в Дупница. Дали това ще се случи и евентуалната дата на събитието ще научите първи от dennews.bg.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети