Чавес пак пленник на рака

DenNews.bg
09.12.2012
размер на текста:

Преди изборите през октомври Чавес твърдеше, че е напълно здрав и дори проведе мащабна кампания, в която се включи и актьорът Шон Пен,

Президентът на Венецуела отново е пленник на рака. Нов злокачествен тумор е бил открит от лекари в Куба, където Уго Чавес бе лекуван след първото диагностициране на онкологично заболяване.
Чавес, който бе преизбран за нов мандат на 7 октомври, за пръв път обяви, че ако здравето му се влоши, негов приемник на поста ще бъде вицепрезидентът Николас Мадуро Морос.
По време на предизборната си кампания преди президентските избори през октомври той многократно уверяваше избирателите, че е напълно излекуван от рака, информира телевизия Евопа.
Държавният глава каза в изявление по телевизията, че изследванията, които си е направил в Куба тази седмица, са показали, че в организма му има метастази. 58-годишният Чавес добави, че отново ще пътува за Куба за операция, която ще му бъде третата за последната година и половина.
През 2011 г. венецуелският президент претърпя операция, свързана с вътрешнотазов абсцес. След това му бе отстранен злокачествен тумор на червата. В края на февруари Чавес отново бе опериран от кубински медици и претърпя няколко курса на химиотерапия.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети