Още един от ОбС в Бобов дол без конфликт на интереси

Десислава Панайотова-Янкова
09.12.2012
размер на текста:

Съдът отмени поредно решение на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси за петима общински съветници от партия Лидер в Бобов дол.
Софийски административен съд е отменил решението на КПУКИ за общинския съветник от Лидер Илиян Илиев, след като в началото на октомври бяха отменени решенията и за колегите му Атанас Каптиев и Иван Лазаров.
Сега предстои да излязат решенията на съда за председателят на местния парламент Огнян Зарев и съветникът Емил Емилов.
Припомняме че по-рано тази година и за петимата КПУКИ излезе с решение, че те са в конфликт на интереси и зависимост от енергийния бос Христо Ковачки и дясната му ръка Никифор Вангелов.
Конфликтът на интереси бе установен във връзка с гласуваната от съветниците докладна за отдаване под наем на помещения в общинската болница „Д-р Стоян Сантев” на Медико-дентален център-ОЗОК-София без провеждането на търг и конкурс. Въпросният център е в икономическа зависимост от Христо Ковачки, като едноличен собственик и собственик на мажоритарни акции в дружествата, чиято собственост е центъра. Наред с това бе установена не само роднинска, но и икономическа зависимост между Христо Ковачки и Никифор Вангелов, който пък от своя страна дава заплатите на Зарев и четиримата съветници във „Въгледобив”-Бобов дол, където председателят на ОбС е управител, а другите съветници са служители.
В разгара на скандала през лятото Зарев упрекна Венцислав Симеонов в нарочна атака, а ОбС-Бобов дол прие декларация, с която осъди атаките срещу местната власт.
Трите съдебни решения до момента отхвърлят напълно възможността Каптиев, Лазаров и Илиев да работят в ОбС в конфликт на интереси.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети