Смъкват цените на паркингите около столичните болници

DenNews.bg
08.12.2012
размер на текста:

Столична община обмисля намаление на цените на паркингите около големите болници, които поемат и хиляди пациенти ежедневно, включително и от провинцията. Работната засега идея предвижда и евентуалното въвеждане на напълно безплатно паркиране, информира bTV.
Директорът на ВМА ген. Стоян Тонев пък планира построяването на 6-етажен паркинг с площадка за хеликоптер, който ще се използва и от близките болници. Първите 4 години таксата ще е един лев на час, после става безплатно.
„Паркирането на пациентите е един от най-тежките проблеми в цяла София. Тук се получава едно мъчение - не стига че човек е болен, ами не може да паркира, не може да бъде спокоен за това, което е дошъл. И това е от години”, обяснява ген. Тонев пред телевизията.
От общината също имат идея за облекчаване на паркирането около болниците, където сега има синя и зелена зона. Да се издаде специален служебен абонамент на болниците на преференциална цена, за да може болниците да използват този служебен абонамент не само за личните коли на докторите ами по-скоро за пациентите. Това предлага председателят на Комисията по транспорта в Столичния общински съвет Радослав Тошев.
Предстои съгласуване на идеята с управата на болниците.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети