ГДБОП удари група за производство и пласмент на дрога

DenNews.bg
08.12.2012
размер на текста:

Престъпна група за производство и разпространение на синтетични наркотици е разбита при операция на ГДБОП в столицата вчера, четирима души са арестувани, съобщават по Пресцентъра на МВР.
В хода на акцията на КПП „Църна маца”, на изхода на София е задържан 34- годишният Й.Д. от Пловдив, криминално проявен за престъпления против авторското право. При проверката на автомобила, който е управлявал, на шофьорската седалка спецполицаите откриват хартиена сгъвка с прахообразно вещество, за което имало основание да се счита, че е синтетичен наркотик. Около час по-късно е задържан и 44-годишният Ж.Ж. от София, без криминални прояви, в чийто дом също било открито подобно прахообразно вещество.
При извършена проверка в дома на М.Л. на 40г., криминално проявен от столицата, той оказал яростна съпротива на полицеиските служители и се опитал да вземе пистолет, оставен в близост до него. Това наложило използването на помощни средства. В жилището бил задържан и 44- годишният П.М., криминално проявен и осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол и за повреждане на чуждо имущество, живущ в София.
При претърсването на жилището са намерени и иззети прахообразни вещества, за които има основание да се счита, че са синтетични наркотици. Антимафиотите иззели и химикали, които се използват за производството на наркотични вещества, газов котлон, компютърни конфигурации, около 50 броя СИМ-карти и 6 телефона.
Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, под наблюдението на Софийска градска прокуратура.
Работата по разследването продължава.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети