Камило Плачи връща Казийски и Жеков в националния отбор

dennews.bg
07.12.2012
размер на текста:

Селекционерът на националния отбор по волейбол на България Камило Плачи бе категоричен, че ще направи всичко възможно да върне в тима Матей Казийски и Андрей Жеков. Както е известно, двамата се оттеглиха от държавния отбор през лятото, като Казийски изтъкна като причина несъгласие с работата на шефовете на федерацията, а Жеков – лични проблеми. Сега обаче италианският специалист е решен да убеди посрещача и разпределителя отново да облекат националния екип. "Аз като треньор искам Казийски и Жеков да са част от състава. Двамата имат много опит и са важни за този отбор. Когато дойде моментът да ги извикам, ще видим какво ще стане, но ще направя всичко възможно те да играят за България", заяви селекционерът, цитиран от Гол.бг.
Камило Плачи коментира и групата, в която нашите попаднаха за Световната лига. "Като треньор съм доволен, че ще играем срещу отбори, които са много силни, защото така ще израстваме и ние. Най-важното за мен е да подготвя добре отбора за европейското първенство и Световната лига ще ни помогне. Ако успеем да влезем във финалите на Лигата, ще е още по-добре", добави италианският специалист.
Плачи потвърди, че капитанът Владимир Николов повече няма да играе за националния отбор. "Владо приключи участието си за България на Олимпийските игри. Няма възможност да е част от екипа. Може да се включи като организатор към отбора. В момента се говорят много неща, но все още нищо не е сигурно", завърши Камило Плачи.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети