Химическият анализ показа: Убиецът на Тони е бил на кокаин, марихуана и алкохол

dennews.bg
07.12.2012
размер на текста:

Подсъдимият за убийството на Тони от Дупница Владислав Григоров е употребил едновременно алкохол, марихуана и кокаин по време на трагедията, разиграла се в дома му. Това обвиха по време на днешното заседание вещите по делото- експерти от НИКК, представили химическия анализ на кръвта, взета на Владислав след убийството. На въпрос на двамата адвокати на подсъдимия в какво е било съотношението на отделните наркотични вещества, открити в кръвта на техния довереник, експертите обясниха, че не могат да кажат с точност количеството и съотношението на марихуаната и кокаина.
По искане на защитата на Владислав на днешното поредно заседание бяха разпитани петима медицински лица от спешния център в Дупница, които са били на смяна при докарването на окървавения Тони за преглед. Основният въпрос на защитата, на който трябваше да отговарят всички бе дали би било възможно Антонислав да оцелее въпреки огромната порезна рана от 14 см- на шията на Антонислав, нанесена му от Власислав при по-адекватна медицинска помощ. Всички бяха единодушни, че макар и малка, съществувала е подобно вероятност, но само при положение, че участниците в инцидента са реагирали максимално бързо и адекватно и са притиснали кървящото място. Което в никакъв случай не е гаранция, че Антонислав би могъл да бъде спасен.
Двамата адвокати на подсъдимия Владислав Григоров поискаха на следващото заседание, което бе насрочени за 6-и февруари да бъде разпитано и още едно вещо лице- хирургът д-р Поромински, пръв приел и прегледал Антонислав Георгиев след настаняването му в Спешния център.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети