Тимчев невинен за присвояването на 5000 лв. за ремонт на черква

DenNews.bg
06.12.2012
размер на текста:

След 2-годишно разследване, проверка на документи, банкови сметки и показания, разследващите органи в София официално обявиха бившия лидер на ГЕРБ и настоящ водач на опозицията в Сапарева баня Росен Тимчев за невинен по тиражираните обвинения от 2010 г. за злоупотреба със средства. За скандала, който отстрани в навечерието на изборите един от най-големите критици на местната власт и на кмета Сашо Иванов, основни обвинители бяха местния свещеник Вергил Андреев и снаха му – общинската финансистка Калинка Андреева, които обвиниха Тимчев в опит за измама и злоупотреба. Още тогава той отрече обвиненията и заяви, че е невинен, но подаде оставката си, за да не пречи на проверките срещу него.
Според обвиненията Тимчев присвоил в 5000 лв., отпуснати от Дирекцията по вероизповеданията на настоятелството на храма „Свети Архангел Михаил” за належащ ремонт. Първоначално сигналът бе внесен в Районна прокуратура-Дупница, но след това изпратен по компетентност в Софийска районна прокуратура.
С днешното официално решение съдебните власти потвърдиха, че Росен Тимчев не е извършил никакво престъпление, също така всички разходи по разследването досега ще бъдат за сметка на държавата.
„Бях убеден в своята невинност от самото начало! Тези, които говориха лъжи и клевети за да ме отстранят, след това решение са доказани клеветници и ще помисля сериозно дали да не ги съдя за твърденията им по мой адрес. Стана ясно , че това беше една поръчка за моето очерняне, за да ме уплашат и премахнат като противник на местната управа, но аз сега съм по-решен отвсякога да бъда твърда опозиция и да казвам истините за далаверите на хората, които управляват града ни”, коментира Тимчев.
В последно време опозицията в Сапарева баня активно притиска общинската управа да признае за имуществата си, както и за банкови сметки с големи суми в чужбина. По инициатива на гражданска група от 250 души от Сапарева баня, Овчарци, Ресилово и Сапарево опозиционните политици открито декларираха имуществото си и поискаха същото да сторят и кмета на Сапарева баня Сашо Иванов, заместниците му Васил Маргин и Радка Георгиева, председателя на ОбС Петър Чучуганов и главния финансист Калинка Андреева. Искането им все още няма отговор и се очаква темата да бъде повдигната на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети