Илиев търси помощ от общината за подкопаната сграда на ВиК-Дупница

Единственият шанс за изграждане на подпорна стена е отделянето на средства от местни приходи

dennews.bg
06.12.2012
размер на текста:

Управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев вече е сигнализирал общинското ръководство за реалната опасност от срутване на сградата на дружеството, в която за момента е наложена частична евакуация.
Както писахме, основите на сградата са силно подкопани и има напукани стени откъм коритото на река Бистрица след наводнението през пролетта. Служители са извадени от най-застрашените канцеларии още от предишния управител Александър Перухов, а всеки изминал ден приближава дружеството към бедствие, тъй като най-голям риск от авария ще има през пролетта, когато нивото на реката ще се повиши при снеготопенето.
„Разговарях с общинското ръководство по въпроса. Трябват бързи действия, тъй като сградата е компрометирана при последното пълноводие. Има реална опасност и е необходимо изграждането на подпорна стена”, коментира Илиев.
Единственият шанс за изграждане на подпорна стена е със средства от бюджета на общината и по-точно от перото „местни приходи”, т.е. от данъците на дупничани.
Това е така, защото отпуснатите 300 000 лв. от Междуведомствената комисия за бедствия по време на мандата на екскмета Атанас Янев за отишли по други направление, а стена не е изградена.
„Имало е отпуснати средства, но нямам представа къде са парите. Вижда се, че стена няма”, добавя Илиев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети