Съпруга на съветник от Лидер стана консултант на ОбС-Бобов дол

DenNews.bg
06.12.2012
размер на текста:

Кирил и Диана Попови Снимка: Facebook

Съпругата на общинския съветник от партия Лидер в Дупница Кирил Попов Диана стана консултант по правните въпроси на Общински съвет-Бобов дол.
Попова ще взима заплата от 400 лв. по граждански договор, по който тя е задължена да присъства на едно или двете заседания в месеца на местния парламент и да дава становища по протоколите.
Решението за назначаването на Диана Попова като правист на ОбС бе взето на вчерашната сесия, като единствени против се обявиха съветниците от ГЕРБ. Те поискаха консултантът да бъде назначен след конкурс, но кметът Кирил Станчев обясни, че това няма как да се случи, тъй като за длъжността няма щат, а се сключва граждански договор.
Гласовете на Лидер в ОбС-Бобов дол стигнаха за назначаването на Попова. Нейният съпруг Кирил Попов е един от съветниците на партията на Христо Ковачки в ОбС-Дупница, където водач на групата е бившият БСП кадър и настоящ изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобов дол” Владимир Владимиров.
В момента Попова работи във филиала на един от пенсионните фондове в Дупница, а според наши източници не е член на Адвокатската колегия.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети