8 фолклорни състава се надиграваха в Рила

DenNews.bg
05.12.2012
размер на текста:

Фолклорни състави от общините Рила, Кочериново и Бобошево се включиха в надпревара, организирана от Областна администрация в рамките на седмицата „Европа-България“. Старт на надиграването даде областният управител Владислав Стойков, под чийто патронаж се проведе инициативата.
Той припомни, че целта на седмичната кампанията е да се популяризират ползите и възможностите от присъединяването на България към Европейския съюз след 5 години членство и всички тези инициативи съдействат в посока утвърждаване на положителния образ на България като пълноправен член на ЕС.
Със завидни танцови умения и амбицирани в надпреварата, танцьорите дадоха всичко от себе си за да завоюват призовите места. Но както във всяка надпревара има победители и победени. Компетентното жури с председател художественият ръководител Евгени Вучков, отреди първото място на танцовия ансамбъл при читалище „Христо Ботев“ град Рила. Втори станаха танцовият състав, от град Кочериново, а трето място зае съставът от село Слатино, община Бобошево.
Детските състави от общините получиха плакети за отлично представяне.
Инициативата се проведе с подкрепата на Министерски съвет, Областна администрация Кюстендил и Съюза на народните читалища.

 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети