12 обидени съветници са се издължили на Дангов след изгубеното дело, 5-има го бойкотирали

dennews.bg
05.12.2012
размер на текста:

По време на целия процес Дангов бе представляван от адвокат Юлия Динева. Снимка: архив

12 от обидените съветници са се издължили на съдения от тях бивш кмет и колега Първан Дангов за думите му че общинският съвет в Дупница е частен и защитава частни интереси. След като изгубиха делото, съдът постанови всички 17 тъжители да изплатят на Дангов по 250 лв. за покриване на разходите му за хонорара на адвокат Юлия Динева. Все още 5-има отказвали да изпълнят волята на съда и не са внесли и стотинка. Дангов твърди, че сред тях са 4-имата му бивши съпартийци от БСП Станислав Павлов, Иван Ибришимов, Асен Башленски и Асен Илиев. Все още не се е разплатил с адвоката на Дангов и бащата на заместник-кмета Крум Милев- бизнесменът Стойчо Милев, собственик на най-голямата зеленчукова борса в Югозападна България.
Бившият кмет на Дупница Първан Дангов бе оправдан по делото за обида, което повече от 2 години водиха срещу него 17 бивши и настоящи съветници от местния парламент за изказването му, че общинският съвет е частен. Сагата приключи на 7-и май тази година, след акто стана ясно, че и последния обиден съветник Иван Бански е оттеглил тъжбата си. Съдията по делото Мая Гиздова постанови всеки от тъжителите да заплати адвокатски хонорар от по 250 лв., които се полагат на защитника на Дангов Юлия Динева по закон.
Сценаристът на този процес срещу Дангов бе е бившият председател на Общинския съвет Явор Тодоров. Той пръв внесе тъжбата си, като го последваха и останалите. Не само като пример, а и като едни и същи тъжби с един и същ текст и едни и същи правописни грешки, под които чинно бяха поставили подписите си.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети