Спецове на МВР по въоръжение в банда за търговия с оръжие

DenNews.bg
05.12.2012
размер на текста:

Седем души, сред които двама служители на СДВР, специалисти по въоръжение, са арестувани при неутрализирането на организирана престъпна група, занимавала се с незаконна търговия с огнестрелни оръжия и боеприпаси.
Операцията на ГДБОП и Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР е предшествана от няколкомесечно разследване и е осъществена под ръководството на Специализираната прокуратура.
Претърсени са общо 8 адреса на територията на София. Иззети са 2 автомата „Калашников”, 19 пистолета, 3 револвера и пушка, около 14 000 бойни патрона, 6 заглушителя, десетки цеви и множество части за огнестрелни оръжия. Произходът им се установява.
Снощи е заловен 35-годишният столичанин Л.М. У него са намерени 4 пистолета „Макаров” със заличени номера, подготвени за продажба. В хода на акцията за срок от 24 часа са задържани още софиянците И.Д. /75 г./, И.В. /42 г./, криминално проявен за незаконно притежание на оръжия и вещно укривателство, О.П. /40 г./, Б.П. /55 г./ осъждан за престъпление по чл.316 от НК - за използване на неистински документ. Сред задържаните са и двама служители на СДВР, специалисти по въоръжение - К.Н. /43 г./ и А.К. /38 г./. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават, информират от Пресцентъра на МВР.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети