Тайфунът Бофа взе 100 жертви във Филипините

dennews.bg
05.12.2012
размер на текста:

Броят на загиналите от мощната буря, която удари южната част на Филипините продължава да расте, спасителните екипи са мобилизирани максимално силите си в засегнатите райони, информира Би Би Си.По информация до рано тази сутрин бурята е отнела живота на най-малко 100 души.

Десетки хиляди бяха евакуирани преди бурята, която сега минава над западния остров Палаван.

В село Андап в източната провинция Минданао, най-малко 43 бяха убити при внезапни наводнения.

Вода и кал са се спуснали по планинските склонове и са погълнали училище и кметството, които служат като центрове за евакуация.

 

Въпреки, че 100 жертви са прекалено много, има определено чувство на облекчение във Филипините, че при това бедствие в действителност е можело да са били много повече.
Но този път хората бяха подготвени. Те бяха предупредени от телефонни съобщения и от медиите, правителството издаде указаания и създаде специален уебсайт, също така и войници бяха мобилизирани и дойдоха навреме за да изтеглят хора на безопасно място от най-рисковите зони.

Пътищата към десетки градове са непроходими заради паднали дървета и срутените мостове. Първоначалните доклади показват, че в един от градовете 95% от сградите са били повредени. Двадесет и трима души са се удавили или са били погребани под паднали дървета или сгради там.

Във засегнатите провинции спасители извадиха десетки хора от калта, много от които вече се лекуват в евакуационни центрове и болници. своите банки, което води до свлачища. Цели села бяха отнесени.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети