Дъжд, сняг, поледици и жълт код в 6 области

dennews.bg
05.12.2012
размер на текста:

Днес още от сутринта в западните райони ще започнат превалявания от дъжд, които бързо в Северозападна България и високите полета на Западна ще преминат в сняг. Отрицателните сутрешни температури и дъждът ще са причина на места в Западна България да се образуват поледици, където в 6 области е обявен жълт код. В Източна България и отделни райони, северно от планините ще се появи до умерен южен вятър. Дневните температури там ще са между 8° и 11°, докато в Западна България ще останат по-ниски - между 1° и 6°. В София около 3°. До вечерта преваляванията ще обхванат по-голямата част от страната, най-късно Черноморието. Привечер, с ориентирането на вятъра от запад-северозапад и понижението на температурите, в цяла Северна България дъждът ще премине в сняг. Значителни количества валеж ще има вечерта и през нощта срещу четвъртък в централната част на Предбалкана и в Североизточна България.
Атмосферното налягане ще се понижава още, ще достигне стойности много по-ниски от средната за месец декември; към края на деня ще започне бавно да се повишава.
В планините времето ще бъде много динамично. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, с него за кратко ще се затопли; към края на деня отново ще се ориентира от запад-северозапад и пак ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, по високите върхове и мъгливо. От запад ще завали сняг. Максимална температура на 1200 метра - около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.
Над Черноморието също ще се заоблачи, но валежи ще започнат късно през деня, които ще продължат и през нощта срещу четвъртък. През деня ще духа умерен юг-югоизточен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури - до 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети