Стоичков вдигна на крак Кюстендил, стотици скандират името му

dennews.bg
04.12.2012
размер на текста:

Най-големият български футболист Христо Стоичков буквално подлуди Кюстендил при представянето на биографичния си филм. Въпреки тежката метеорелогична обстановка вчера и снежната буря, Стоичков удържа на думата си и макар и със закъснение пристигна под Хисарлъка. Камата се появи в залата на Драматичния театър след прожекцията на филма “Стоичков”, а при появата му стотиците млади футболисти от школите в Кюстендил избухнаха в аплодисменти, като в продължение на няколко минути не спряха да скандират “Ицо, Ицо”. За съжаление сред зрителите не бяха младите надежди на дупнишкия Марек, които не успяха да пристигнат в Кюстендил, заради силния снеговалеж.
Кавалерът на Златната топка поздрави присъстващите и отбеляза, че и Кюстендил има макар и скромен принос в развитието му като футболист.

“Кюстендил остава един от първите градове, в които съм започнал своите международни изяви като футболист в младежките си години. По-големите помнят този изключително труден момент за българския футбол, когато България трябваше да играе в Кюстендил и да победи Люксембург с 1:0, за да може да се класира в по-предна фаза", припомни Стоичков. Легендарната осмица се обърна и към младите футболисти, като ги посъветва винаги да си помагат. “Трябва да се учите, да се трудите, да слушате и да не забравяте, че трудът е най-важното. Да бъдете братя на терена, в съблекалнята, да си подавате ръка, защото няма несгрешили хора. Мечтата ми е и друг българин да стъпи на нивото, което аз стигнах", заяви Христо Стоичков.

Той поздрави и “един специален човек в кариерата му – Георги Димитров – Джеки”, който също бе сред присъстващите. “С него ни свързват много неща – и добри и лоши. Благодаря му, че когато аз бях хлапе, тръгнало по стадионите, той ми подаде ръка. Джеки беше, е и ще остане най-големият защитник в историята на българския футбол", каза Камата за бившия треньор на Марек и Велбъжд, като не забрави да благодари и на авторите на филма “Стоичков”, които са работили по него в продължение на 3 години. "Това, което видяхте, това съм аз - какъвто съм бил като дете, днес съм същият", отбеляза най-голямата легенда на родния футбол.
След прожекцията Христо Стоичков зарадва почитателите си като раздаде стотици автографи и не отказа снимка на малчуганите.
На представянето на филма, освен стотиците гости, присъстваха и областният управител Владислав Стойков, кметът на Кюстендил Петър Паунов и режисьорът на лентата Борислав Колев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети