Днес слънцето пробива за кратко през облаците

dennews.bg
04.12.2012
размер на текста:

Днес от запад на изток облачността ще намалее до слънчево, но преди обяд над източните райони все още ще е значителна и ще превалява, предимно сняг. В следобедните часове вятърът ще отслабне, но към края на деня от запад ще започне ново увеличение на облачността. Максимални температури - между 3 и 8°. В София: 4°.
Атмосферното нялягане е по-ниско от средното за месеца и през деня отново ще започне да се понижава.
Над планините ще остане ветровито - с бурен север-северозападен вятър, който по-късно през деня ще придобива по-западна компонента и временно ще отслабне. Сутринта в западните райони снеговалежите вече ще са спрели, но преди обяд ще продължи да вали в планините от Източна България и, в комбинация с вятъра там, ще има условия за навявания. Максимална температура на 1200 метра - около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.
По Черноморието валежите, предимно от сняг, ще продължат до около обяд, след което облачността ще се разкъса и намалее, а и силният северозападен вятър ще отслабне. Максимални температури - до 5°-6°. Вълнението на морето - предимно 3 бала. Температурата на морската вода е 9°.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети