Днес зимата ще ни навести

dennews.bg
03.12.2012
размер на текста:

Днес валежите временно ще спрат в цялата страна, най-късно в североизточните райони, облачността ще се разкъса и намалее, главно над Южна и Източна България; вятърът ще отслабне. През деня обаче от югозапад ще започне нов процес – ще завали дъжд, който в следобедните часове, с усилване на вятъра от запад-северозапад и нахлуването на студен въздух, ще започне да преминава в сняг. В следобедните часове в Дунавската равнина, а вечерта и през нощта срещу вторник и в Тракийската низина и Източна България ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад. Ще вали сняг в по-голямата част от страната и ще се образува тънка снежна покривка. Ще има снежни виелици и навявания. Без снеговалеж ще остане в западната част на Дунавската равнина. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 5-6° в северозападните райони до 14° в югоизточните, но след обяд с усилване на вятъра от северозапад ще започнат бързо да се понижават.
Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното, ще започне да се повишава.
Над планините ще духа силен и бурен югозападен, вечерта вече северозападен вятър. Ще има валежи от сняг. Максимална температура на 1200 метра 4°, на 2000 метра около минус 2°.
Над Черноморието до обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса, а силният вятър от запад-северозапад временно ще отслабне. Максимални температури между 11 и 14°. Вечерта от юг ще започнат нови валежи, който през нощта срещу вторник ще обхванат цялото Черноморие. Вятърът от северозапад отново ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.
Утре в източните райони все още ще превалява предимно сняг и ще е ветровито, а от запад облачността ще започне да намалява. Вятърът ще отслабне и ще стихне, най-късно в Добруджа и по Северното Черноморие. Минимални температури между минус 5 и 0, максимални - между 3 и 8°. В сряда отново ще се заоблачи и ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна и ще бъдат по-интензивни в югоизточните райони. Ще вали предимно дъжд, в планините - сняг. В източните райони временно ще се усили вятърът от юг. Дневните температурите слабо ще се повишат. В четвъртък и петък ще е студено, с променлива облачност, почти без валежи. В четвъртък ще е и ветровито. В събота отново ще има валежи - предимно от сняг, в източните райони - от дъжд. Ще се появи южен вятър. В неделя валежите ще отслабнат и ще спират, а вятърът ще се обръща от изток и североизток. След слабо краткотрайно повишение, температурите отново ще се понижат.

 

 


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети