Каним Жерар Депардийо и собственика на „Луи Вюитон” да станат българи

DenNews.bg
27.12.2012
размер на текста:

Председателят на Центъра за демографска политика Искрен Веселинов кани най-богатия европеец, собственикът на модната империя „Луи Вюитон” Бернар Арно и известния френски актьор Жерар Депардийо да станат граждани на България.
Както е известно, Депардийо и Арно бягат от родната си Франция, заради убийствени данъци там.
Не без ирония в писмото си Веселинов изброява "достойнствата" на страната ни като дестинация за елитни емигранти - компетентността на правителството, чалга, магистрали, метро и "романтични" бетонни курорти, а данъци може въобще да не се плащат, съобщават от ЦДП, пише БГНЕС.
"Центърът за демографска политика (ЦДП) следи с внимание постъпките Ви за придобиване на гражданство различно от френското и Ви предлага да обмислите възможността да станете български граждани.
България е изключително красива страна, в която живеят умни, трудолюбиви и добри хора. Природата и въздухът са чисти, защото въобще нямаме индустрия. Правителството на страната начело с генерал-лейтенант доктор Борисов е възможно най-компетентното и ефективното. Правосъдната система е безкрайно отзивчива и ласкава към нарушителите и престъпниците. Банките са стабилни и добре охранявани от опитни охранители и пожарникари. Имаме чалга, магистрали, метро, цигани и романтични бетонни курорти с първокачествени алкохолни напитки марка Цар Киро и опитни жрици на любовта. Скоро тук навсякъде ще се пуши. Най-ниските данъци са в България. Данъците могат и въобще да не се плащат, даже може да си теглите колкото искате пари от данъчната система. Населението ни намалява от щастие и затова се нуждаем от попълнения", гласи писмото на Искрен Веселинов.
В началото на 2013 година се очаква България да бъде напусната от двумилионния емигрант, а до 2050 година населението й ще падне до критичния минимум от 5 милиона, казват от ЦПД. И като знак за липсата на адекватна политика за подобряване на трагичния емиграционен баланс на страната ни, те ще изпратят копие от поканата към французите до президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов и до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, пише още БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети