Спортист №1 Кубрат Пулев: Пожелавам си да преобърна света през 2013-та

DenNews.bg
21.12.2012
размер на текста:

Европейският боксов шампион за професионалисти в тежка категория Кубрат Пулев бе избран за Спортист на България за 2012 година. На второ място е неговият брат, също боксьор, Тервел Пулев. Двамата сътвориха прецедент в историята на анкетата, като окупираха върха. Третата позиция остана за сребърната медалистка от Олимпиадата в Лондон Станка Златева.
След церемонията по награждаване Кобрата направи изключително интересно изказаване, като сподели, че се надява да преобърне света догодина, визирайки предстояща битка с Владимир Кличко за световната титла.
„Чувствам се отлично, чувствам се истински щастлив. Изненада ме признанието на хората, защото това не е една награда на Нове Холдинг или на министерството, това са гласовете на вас журналистите, а вие сте гласът на народа. Мисля, че тази награда я определиха хората и съм благодарен”, каза развълнуваният Кубрат Пулев, цитиран от Гонг. „Бях развълнуван на сцената и това е напълно нормално, защото това е най-важната награда в живота ми. Това е най-успешната ми година, дано следващата да бъде още по-успешна и да победя в мач за световната титла – да обърнем света. Това си пожелавам”, допълни Спортист номер 1 на България.


Резултати от 55-та анкета за Спортист на България:

1. Кубрат Пулев (бокс) - 1234 точки
2. Тервел Пулев (бокс) - 1134 точки
3. Станка Златева (борба) - 1072 точки
4. Ивет Лалова (лека атлетика) - 915 точки
5. Антоанета Стефанова (шахмат) - 575 точки
6. Григор Димитров (тенис) - 453 точки
7. Йордан Йовчев (спортна гимнастика) - 428 точки
8. Петър Стойчев (плуване) - 278 точки
9. Цветана Пиронкова (тенис) - 246 точки
10. Георги Братоев (волейбол) - 198 точки

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети