Проектът „Социално включване” се размърдва в началото на 2013-а

DenNews.bg
21.12.2012
размер на текста:

Проект за над 1 милион лева за изграждане на три социални центъра в Дупница, спечелен в мандата на екскмета Атанас Янев ще се раздвижи към финализиране в началото на 2013-а година. Това обеща кметът Методи Чимев на днешната сесия на Общински съвет, като така отговори на питане от групата на ОДС. Петимата съветници депозираха питането си, тъй като сградите в Гиздова махала, квартал Спартак и Аракчийски мост са готови, но реална дейност няма, а според тях проектът е изключително важен в условията на криза.
„Няма забавяне по проекта, защото в него е записано, че първият етап трябва да бъде готов до 21 януари 2013 г. В момента се чака Акт 15 за трите обекта. Ние преценхме, че така спокойно може да обявим процедура за набиране на персонала в началото на януари и това ще се случи”, обясни Чимев.
68 специалисти трябва да бъдат наети в центровете, от които единият е за ранна интервенция на заболяванията на деца до 7 г. От предвидените 1 200 000 лв. половината са за ремонти на сградите, а останалите са за заплати и разходи.
Проект „Социално включване” е финансиран от социалното министерство със заем от Световната банка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети