Доживотни присъди за Сумиста и още двама от „Килърите”

DenNews.bg
20.12.2012
размер на текста:

Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов - Кеца и Георги Вълев от групата „Килърите” получиха присъди от доживотен затвор без право на замяна, постанови днес Окръжен съд-Шумен.
Янко Попов – Туцо получи 17 години, Райчо Стойнев – Хижаря – 15 години и Петър Атмаджов – 4 години, информира БНТ.
Считаният за лидер на организираната престъпна група Стоянов бе признат за виновен по обвиненията за подбудителство и помагачество при убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на Борислав Георгиев. По пет обвинения е признат за виновен и Васил Костов. На 17 години затвор за убийството на Румен Рачев е осъден Янко Попов – Туцо.
„Килърите” бяха задържани през 2010 година, а делото стартира през юни 2011 година, проведени са 50 съдебни заседания, в 150 дни до 29 ноември тази година. Разпитани са близо 150 свидетели, припомня БГНЕС.
Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов - Туцо, бизнесменът Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев са съдени за участие в организирането на три убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, в нанасянето на две телесни повреди, два палежа и един взрив. За главатар на бандата прокуратурата сочи президента на българската федерация по сумо Петър Стоянов. Негова дясна ръка бил бившият бодигард на Милчо Бонев /Бай Миле/ Васил Костов с прякор Кеца. Бизнесменът Георги Вълев се смята за поръчител на две от убийствата.
Янко Попов е с обвинение за участие в убийството на Рачев, както и за участие на високо ниво в организираната престъпна група на Сумиста. Петър Атмаджов е участвал в убийствата на двама души и за нанасянето на две телесни повреди. Райчо Стойнев, който е хижар в хижа "Вада" в Рила, според държавното обвинение, е приютил двама и укрил при себе си двамата физически убийци на шуменеца Румен Рачев – Владимир Филев и Георги Трифонов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети