Полицаи спряха мъж, тръгнал да скача от мост на АМ „Хемус”

dennews.bg
19.12.2012
размер на текста:

Вчера около 17.30 часа служителите от сектор „Престъпления по пътищата” полицай Цветелин Хубанов и полицай Тихомир Цеков извършвали обичайния си обход на трасето от база „Витоша” до 6-ти км и обратно на АМ ”Хемус”. В района на 26-ти км в посока Варна забелязали лек автомобил „Ситроен Ксара” с включени аварийни светлини, спрял в аварийната лента на аутобана. Когато се приближили, за да проверят какъв е проблемът, видели, че зад волана е седнал млад мъж, който се държал неадекватно. Внезапно водачът побягнал към моста с явното намерение да скочи от него, крещейки, че „всичко трябва да свърши”. Полицаите реагирали светкавично, настигнали го и след разговор успели да го разубедят и да го закарат до база „Витиня”. Незабавно бил уведомен оперативният дежурен център в областната дирекция. След получаването на сигнала били изпратени криминалисти, както и психолози. Извикан бил и бащата на 30-годишния мъж. Служителите на реда продължили да разговарят внимателно с лабилния мъж, постепенно спечелили доверието му и го успокоили до пристигането на медицинския екип.
От изготвената психиатрична експертиза станало ясно, че младият мъж се лекува от остро депресивно състояние под наблюдението на амбулаторен психиатър, но от лятото самоволно е прекратил терапията и състоянието му се влошило. Столичанинът е транспортиран с линейка до градския психиатричен диспансер.
За последните две години това е четвъртият случай, при който магистралните полицаи са предотвратили опит за самоубийство и са спасили човешки живот.

,

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети