25 футболисти номинирани за №1 на България

DenNews.bg
17.12.2012
размер на текста:

25 футболисти са номинирани в трите основни категории в 52-ото издание на анкетата Футболист на годината на България. Спортните журналисти са посочили 18 имена в допитването за Футболист на 2012 година. 10-имата с най-много гласове са Владимир Гаджев, Димитър Бербатов, Иван Иванов, Николай Михайлов, Станислав Манолев, Георги Миланов, Емил Гъргоров, Ивелин Попов, Светослав Дяков и Стилиян Петров.
В категорията за Най-добър футболист на "А" група попаднаха 35 играчи, а от тях десетте номинирани са: Базил де Карвальо, Георги Миланов, Иван Цветков, Мирослав Иванов, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Емил Гъргоров, Марселиньо, Мишел Платини и Станислав Генчев. В третата категория Откритие на годината са посочени 19 млади състезатели, а петимата с най-много гласове са Антон Карачанаков, Георги Китанов, Тодор Неделев, Антонио Вутов и Георги Миланов. Прави впечатление, че и в трите категории попада халфът на Литекс и националния отбор Георги Миланов, отбелязва Спортал.
Церемонията по награждаване ще се състои на 27 декември в новооткрития столичен мол "България".
Около 50 спортни редакции и близо 130 журналисти са участвали в тазгодишното издание на анкетата. Патрон на събитието е легендата на Левски и четирикратен участник на световни първенства с националния отбор на България - Добромир Жечев. На церемонията се предвижда да бъдат раздадени и награди за Феърплей, за Принос за развитието на българския футбол, както и за Най-красив гол на годината в допитване сред феновете на сайта на БНТ. Тази година церемонията е с благотворителен характер, като сред участниците в събитието ще бъдат децата от дома за деца лишени от родителска грижа "Олга Скобелева" в Пловдив.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети