Прокуратурата проверява кмета на Сапарева баня за неизгодна сделка

Десислава Панайотова-Янкова
17.12.2012
размер на текста:

Предварителна проверка срещу кмета на Сапарева баня Сашо Иванов е започнала в Районна прокуратура-Дупница относно договора между общината и „Рила спорт” за лифта от хижа „Пионерска” до Седемте Рилски езера и експлоатацията на паркинга при началната станция на съоръжението.
Държавното обвинение се е самосезирало по публикация на DenNews.bg, в която общински съветници изнесоха информация, че след среща с шефа на „Рила спорт” е станало ясно, че община Сапарева баня няма да калкулира приходи от лифта за поне още две години напред по силата на договора.
Това предизвика бурни реакции и коментари в курортното градче, като опозицията веднага поиска оставката на кмета, заради подписания неизгоден договор, както и заради отчетените ниски приходи от паркинга при начална станция. Съветници и граждани не могат да си обяснят как от претъпкания почти целогодишно паркинг са калкулирани под 70000 лв.
По повод образуваното разследване показания вече са били взети от длъжностни лица от община Сапарева баня, както и от представители на опозицията.
Говорителят на Районна прокуратура Емил Павлов не можа да изнесе повече подробности по хода на проверката, но обясни, че тя е със срок до 4 януари 2013 г.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети