Шефът на Националната спортна база убит при свада без свидетели

DenNews.bg
17.12.2012
размер на текста:

Шефът на Националната спортна база Петър Божилов е убит при спор и последвала стрелба между него и още един мъж, без да има свидетели на трагедията. Това посочи в предаването на bTV “Тази сутрин” шефът на СДВР Валери Йорданов. Божилов загина по време на лов в района на село Плана.
„Фактите, с които разполагаме сочат, че лицата, след спор, който е възникнал помежду им, не е ясно на каква тема, са извадили законно притежаваните си оръжия и са стреляли,” обясни шефът на столичната полиция.
71-годишният мъж, който също е убит, не е член на ловната дружинка. Той се появява по време на лова, влиза в спор с един от участниците в него за това, че не трябва да ловуват на въпросното място.
Спорът продължава по-късно с Божилов и така се стига до трагичния изход със смъртта на двамата, каза още Валери Йорданов.
„Експертизите ще покажат кой е стрелял първи. Двамата обаче са намерени на около 20 метра един от друг,” добави директорът на СДВР.
Пряк свидетел на инцидента няма. Спорът между възрастния мъж и другия ловец е станал на друго място и по-рано.
49-годишният директор на "Национална спортна база" Петър Божилов бе убит вчера след обяд по време на лов в местността Елата, на 5 км от село Плана.
Петър Божилов бе назначен лично от министъра на спорта Свилен Нейков през ноември 2009 година, отговаряше за Националния стадион "Васил Левски", зала "Арена Армеец", базата Белмекен, "Спортпалас" във Варна и още няколко големи спортни обекта. От своя страна пред БНР министър Свилен Нейков каза, че не знае повече от това, което са казали от полицията. Той припомни какви усилия е положил Божилов за запазване на спортните бази.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети