Разследват мъртва легенда за секс посегателства срещу деца

DenNews.bg
13.12.2012
размер на текста:

Посмъртно разследване за 199 сексуални посегателства срещу деца, от който 31 изнасилвания, е образувала британската полицията срещу покойния от година легендарен водещ на Би Би Си Джими Савил, информира btvnews.bg, позовавайки се на Ройтерс.
Савил, който почина през 2011 г., е известен във Великобритания предимно с приноса си като телевизионен водещ на Би Би Си през 1960-те и участието му в благотворителни кампании, предимно в полза на децата-сираци.
Разследването е започнало на база на документален филм, излъчен по Би Би Си преди малко повече от месец, в който телевизионния водещ беше обвинен в сексуални посегателства над деца, извършвани както в студията на телевизията, така и в болници, които водещият посещавал, като част от благотворителните си кампании.
От тогава над 450 жалби са били подадени в полицията от възможни бивши жертви на Савил.
Полицията във Великобритания до момента ги е разделила на три категории сексуални престъпления – първите, в които Джими Савил е бил замесен самостоятелно, вторите, в които е бил замесен с участието на други хора и третите, които нямат директна връзка с него.
До момента по случая са били задържани шестима души, а седми е бил привикан на разпит. Сред разпитаните до момента, са известни „звездни агенти”, музикални изпълнители и актьори.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети