Комисията по бедствия освобождава Ягодина с 8 бона

DenNews.bg
11.12.2012
размер на текста:

На община Борино ще бъдат предоставени 8 457 лева за разчистване на затрупания със скали път до село Ягодина, реши на извънредно заседание Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, съобщават от Пресцентъра. От няколко дни селото е откъснато от света.
2 656 108 лева, неусвоени от министерствата и ведомствата за 2012 година ще бъдат преразпределени за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствени и кризисни ситуации.
Комисията реши да се изплатят исканията от Министерството на земеделието и храните и Министерството на регионалното развитие и благоустройство за извършени разходи за възстановителни и укрепителни работи. Сред финансираните дейности са изграждането на диги и берми на река Харманлийска и възстановяването на компрометирани участъци от републиканската пътна мрежа между Пловдив и Свиленград.
На заседанието си Междуведомствената комисия отдели нови средства за преодоляване на последиците от земетресението в община Перник в размер на 456 513 лв. за обезопасяване на сгради, извозване на строителни отпадъци, хонорари за оценяване на вреди по сградите и възстановителна помощ.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети