Снегът затрупа Бистрица, селото достъпно само с джип

Десислава Панайотова-Янкова
11.12.2012
размер на текста:

Една от улиците в Бистрица. Бяло и непроходимо. Снимки: dennews.bg

Снегът буквално затрупа най-високото дупнишко село Бистрица. Пътят от Дупница до селото е почти непроходим, затова и кметът Васил Бански препоръчва да не се пътува.
„Може да се мине, но само с джип. Пътят е сравнително добре до парк „Рила”, но към селото е почти непроходим, а вътре е ужас. Вече има закъсали коли, преди малко изтегляха една на центъра. Всеки се спасява както може, хората хвърлят сгурия, но въпреки това сигурно довечера мнозина няма да успеят да се приберат с колите”, обясни Бански.
Снежната покривка в Бистрица е близо 15 см. Високите части са най-зле, тъй като достъпът до тях е по стръмни улици, които са непроходими и опасни, затова и кметът се моли да няма хора в беда, тъй като достигането до тях ще бъде изключително трудно.

Кръстовището при ГУМ около обяд днес изглеждаше така.


Иначе четири снегорина обикалят улиците на Дупница, а 55 работници са разпределени в пешеходните зони. Би трябвало да се набляга на спирките, зоните около училищата и централната част.
Най-недоволни са шофьорите и пешеходците от улиците, които не влизат в схемата за почистване.
Общо 14 машини са ангажирани със снегопочистването в общината, повечето села разчитат на работниците от временната заетост, които са по 3-4-ма в село.
Тази година снегопочистването в общината е задача на фирма „Меридиан”.
Към момента в Дупница продължава да вали сняг, като покривката на места надхвърля 12 сантиметра.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети