Майки събират пари за училищен бус с голи снимки

DenNews.bg
10.12.2012
размер на текста:

С леко заимствана от филма „Календарни момичета”, но все пак революционна идея майки от малкото испанско градче Монистрол де Монсерат събират средства за училищен автобус за децата си с гол календар.
Той ще се продава по 5 евро, а средствата са необходими за издръжката на автобуса, след като общината решила, че децата може да ходят и пеша, съобщава вестник Corriere della Sera, цитиран от 24chasa.bg.
Майките прибегнали до смелата идея, тъй като се страхуват за сигурността на 80-те децата от училището, тъй като то се намира на хълм и стръмния път до него е труден и опасен.
Предприемчивите испанки изчислили, че всеки месец трябва да дават по 90 евро, за да се съберат необходимите 7200 евро за наема на автобуса. Сумата се оказва прекалено голяма за семейните бюджети, жените не успели да намерят спонсори в начинанието си да запазят транспорта за децата.
В крайна сметка те решили да позират голи за календар. Той се продава в интернет за 5 евро и е отпечатан в тираж от 3000 копия. Те са категорични, че ако парите не стигат ще включат в голите фотосесии и съпрузите си.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети