Катин се разболя, делото с пет обвинение отива за след края на света

DenNews.bg
10.12.2012
размер на текста:

Снимка: Архив

Делото срещу бившият кмет на Кочериново Костадин Катин се отлага за след края на света, след като днешното съдебно заседание бе отложено поради влошеното му здравословно състояние.
За сега не е ясно какво точно е повалило бившият кмет, тъй като адвокатът му Вася Пешева не представи болничен лист, а само обясни, че Катин й се е обадил, за да каже, че не е добре и няма да може да се яви в Окръжен съд-Кюстендил.
В седемдневен срок Катин трябва да представи болничен лист иначе ще му бъде наложена глоба или мярка за неотклонение.
Всъщност по делото което се води срещу ексградоначалника по поет обвинения Катин вече е наказван с глоба от 200 лв., заради арогантно поведение и неуважение към съдебния състав.
Следващото заседание по делото е насрочено за 30- ти януари 2013 година.
На заседанието през юни месец той бе извеждан на два пъти от залата заради спорове с магистратите и лични нападки и обвинения в лъжи към вещи лица по процеса.
Както сме писали, срещу Катин са предявени общо пет обвинения. Той е обвинен в престъпления по служба, нанесли имуществени вреди на община Кочериново в размер на над 158 хил. лв., уронване на авторитета на местната власт и разколебаване доверието на гражданите към управлението и разпореждането с общинска собственост.
Срещу Катин са повдигнати обвинения и за преправяне съдържанието на официални документи и подбуда на други лица да дадат неверни показания пред разследващи органи.
Срещу бившият кмет има обвинение и за унищожаването на дървесни видове, част от Националната екологична мрежа "Натура 2000". С унищожаването им е бил подкопан брега на река Рилска, а според държавното обвинение, това би могло да доведе до опасност от разрушаване на мост на главния път Е-79.
Процесът тръгна през месец ноември 2011 г.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети