Пребиха столичен съдия посред бял ден

DenNews.bg
09.11.2012
размер на текста:

Снимка: Mediapool.bg

Съдия от Софийски градски съд е жестоко пребит тази сутрин от неизвестен нападател. Мариян Марков е налаган по главата и тялото с метален бокс пред дома си, няма опасност за живота му.
"Софийски градски съд осъжда безпрецедентното нападение над съдия Марков, както и над всеки друг български гражданин, станал жертва на престъпление", се казва в изявление на Софийски градски съд.
Марков бе съдия по е гледал няколко шумни дела, като това срещу бившия изпълнителен директор на "Кремиковци" и ЦСКА Александър Томов, както и срещу обвиняемия за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина Николай Русинов - Чеци, който бе освободен под гаранция.
Марков е и съдията оправдал бившия шеф на "Булгартабак" Христо Лачев и съпругата му по дело за укриване на данъци в особено големи размери. Семейството обаче плати задълженията си още докато течеше процесът. Вече 2 години не съумява да напише мотивите за оправдателната присъда, пише btvnews.bg.
Преди месеци Висшият съдебен съвет установи, че Марков е забавил изготвянето на решенията, както и мотивите на постановени присъди по 23 дела. Също така е насрочил 46 дела за първо съдебно заседание извън предвидения тримесечен срок.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети