Тийнейджър е арестуван за трафик на хора

DenNews.bg
09.11.2012
размер на текста:

18-годишен младеж от Велико Търново е задържан за трафик на хора и склоняване към проституция при специализирана операция на служители на секторите „Борба с организираната престъпност“ и „Противодействие на криминалната престъпност”.
Акцията е проведена след подадена от чешките власти информация. В хода на разследването и потвърждаването на част от фактите, на 6 ноември антимафиотите и криминалистите „атакували“ жилището на 18-годишния А.А. в с. Янтра, където заварили жертвата му - 20-годишна чешка гражданка. А.А. е криминално проявен и регистриран за извършен от него палеж, допълват от областната дирекция. Според събраните данни от известно време той работел в Чехия, а в края на лятото се е прибрал в родния си дом, като довел и младото момиче. Бързо разкрил целта си - след психически заплахи и малтретиране той я принудил да проституира. След задържането на А. А. чуждата гражданка е настанена във великотърновската болница, а след приключване на разследващите действия е предадена на служители от Комисия за защита жертви на трафик във Варна.
По случая е образувано досъдебно производство. На А. А. е повдигнато обвинение за трафик на лице с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция чрез принуда. Взета му е мярка за неотклонение „подписка”. Работата по случая продължава.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети