Присъда за продуцента подиграл Мохамед

DenNews.bg
08.11.2012
размер на текста:

Една година в затвора ще прекара продуцентът на обидния за пророка Мохамед филм, който запали смъртоносно напрежение срещу американците в целия арабски свят, а и в общностите им по цялата планета.
Присъдата, постановена от съд в Лос Анджелис обаче не е и минимална компенсация за мюсюлманите, тъй като 55-годишният Марк Басели Юсеф е признат за виновен по друго дело, а именно, че е нарушил условяията по пробационната си присъда, предаде Франс прес.
Юсеф, който е по-известен с името Накула Басели Накула, призна, че е използвал няколко псевдонима и така е нарушил условията, при които е бил пуснат на свобода. Той се призна за виновен по четири обвинения, включително за това, че е изкарал шофьорска книжка в Калифорния под фалшива самоличност
и сключи споразумение с прокурора по делото, който в замяна оттегли други четири обвинения.
След като излежи година в затвора, Юсеф ще подлежи четири години на съдебен контрол.
Мъжът, който е християнин копт от египетски произход, е бил осъден през 2010 г. на 21 месеца затвор за откриване на няколко банкови сметки и кредитни карти чрез използване на фалшиви самоличности. Той бе арестуван на 27 септември за нарушаване на условията по своята пробация, пише dnes.bg.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети