Шест месеца затвор за коняр набил дете, баба му и дядо му

DenNews.bg
07.11.2012
размер на текста:

Шестмесечна ефективна присъда получи от Районен съд-Дупница коняр, за това че преди пет години ударил здрав бой на 12-годишно дете, баба му и дядо му без никаква причина.
Румен Начев се развихрил през нощта срещу 21 август 2007 г. в бунгало край хижа „Рилски езера”. Атаката му започнала от най-малката му жертва, като счупил стъкло на прозорец, точно под който детето спали, а после започнал да го налага с юмруци. След това нападателят се прехвърлил на колегата си в бизнеса с транспорт на туристи и багаж и накрая довършил с удари и бабата на момчето, която се притекла на помощ.
Начев, който има зад гърба си една условна присъда и едно осъждане на пробация, трябва да излежи присъдата си за побоя при първоначално строг режим в затворническо общежитие от затворен тип.
Той е осъден да заплати неимуществени вреди в размер на 800 лв. за претърпените болки и страдания от нанесената лека телесна повреда на вече 17-годишната си жертва, ведно със законната лихва, считано от 21.08.2007 година до окончателното изплащане на цялата сума.
Освен това Начев дължи 370 лв. разноски по делото.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети