8 полицаи от ОДМВР с награди от Цветанов и Калин Георгиев

DenNews.bg
07.11.2012
размер на текста:

Осем служители на Областната дирекция на МВР-Кюстендил бяха наградени от вътрешния министър Цветан Цветанов, главния секретар на МВР Калин Георгиев и директора на ГД “Национална полиция” комисар Ангел Антонов по случай професионалния празник на българската полиция.
МВР служителите в областта отбелязаха в аванс празника на полицията-8 ноеммври Архангелов ден, който е определен за официален празник на българската полиция през 1924 г. Поздравления на тържественото събрание към служителите отправи началника на ОДМВР комисар Георги Джоглев.
„Тази година ние честваме празникът официално за 22 път след 55-годишно прекъсване. Желая ви здраве и последователност в усилията да гарантираме спокойствието и сигурността на гражданите, трудът ни да буди уважението и доверието им”, каза Джоглев.
Той изтъкна добрите резултати при противодействието на престъпленията, свързани с търговията с акцизни стоки – иззетите високоалкохолни напитки са над 870 литра, цигарите без бандерол на българската държава надхвърлят 56 000 кутии, а насипният тютюн е повече от 25 кг.
„Благодаря на колегите от РУП – Кюстендил, РУП - Дупница, и РУП – Бобов дол, за успешното пресичане на престъпления, свързани с разпространението и отглеждането на наркотични вещества. Много добри бяха резултатите от създадената организация по опазване на земеделската продукция и недопускане на посегателства по време на черешовата кампания в Кюстендилско, за този резултат имат принос и колегите от РДГП и жандармерията, на чието съдействие разчитахме по време на кампанията. Не бе допусната конфронтация и между лицата, изкупуващи селскостопанска продукция, произведена в Кюстендилско”, отбеляза още той и изтъкна, че работата по двете убийства на територията на РУП Дупница и опитът за извършване на въоръжен грабеж също са финализирани успешно.
С заповед на Джоглев са наградени служителите от група “Български документи за самоличност”, служителите от сектор “Пътна полиция”, 33-ма служители от РУП Дупница, 6-ма служители от Научно-техническата лаборатория на ОДМВР, служителите на група Оперативен анализ в дирекцията и 11 разследващи полицаи.
С писмена похвала от директора на ГД Национална полиция е награден комисар Ивайло Дамянов – началник отдел ОП в ОДМВР.
За цялостна организация, методическо ръководство и контрол по време на прибиране на селскостопанската реколта, недопуснати кражби и конфронтации между изкупвачи на череши от главния секретар на МВР с обявяване на благодарност е награден началникът на сектор ОП в РУП Кюстендил –Любомир Георгиев.
Криминалистите Райчо Омерски от ОДМВР и Кирил Ичев от РУП Рила са наградени за успешна дейност по локализиране на престъпна група, извършваща телефонни измами, преди месец 3-ма души бяха задържани.
Наградени са и началниците на сектори в РУП Дупница Сергей Еленков и Иван Янев.
Почетният знак на МВР 3-та степен от министъра на вътрешните работи получи началника на РУП Рила Иван Кавлачки. Началникът на РУП Кюстендил Росен Райчев е награден с Почетен знак на МВР 2-ра степен.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети