Ветровито и дъждовно до оранжево

dennews.bg
29.11.2012
размер на текста:

Днес времето над страната ще бъде твърде динамично. Оранжев код е обявен в областите Благоевград, Пазарджик, Кърджали и Смолян. Почти през целия ден в Централна и Източна България ще духа пулсиращ южен вятър, със скорост на моменти до 20 м/сек. На места максималните температури ще достигнат 20°-22°. Валежи в централната част от страната се очакват след обяд, а в източните райони едва вечерта. По-значителни сумарни количества на валежа се очакват в планинската част на Южна България, където ще има и гръмотевици. В Западна България ще завали още преди обяд.След обяд вятърът ще се ориентира от запад и с него за кратко ще проникне по-хладен въздух. Максималните температури там ще са 10°-14°.
Атмосферното налягане ще е значително по-ниско от средното за месеца.
Най-динамично ще бъде времето в планинити. Повисоките им части ще духа бурен и ураганен южен вятър. Ще има превалявания и гръмотевици. Валежите в Рилородопската област ще са значителни, на места надхвърлящи 40-60 л/кв.м. Дневна температура на 1200 м.н.в до около 15-17°, на 2000 около 10°. След пладне в западната част от страната ще започнат да се понижават.
Ветровито време по Черноморието. Вятърът ще е южен, пулсиращ, на моменти над 20 м/сек. Облачността ще е променлива, ще се вплътни едва привечер, а през нощта ще завали. Максимални температури до 16°-18°. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети