Делото за закана за убийство срещу Коко Клисарски се отложи, съдът не го пусна на свобода

Даниела Методиева
27.11.2012
размер на текста:

Делото за закана за убийство срещу нарочения за накробос № 1 на Дупница Коко Клисарски, бе отложено за пореден път. Под конвой Клисарски бе доведен в залата за заседания от затвора в Бобов дол, където е бил прехвърлен след показния му ареста в столичния квартал Бояна. Докато няколко заседания досега се провалиха след като той потъна в нелегалност, то причината днес се оказа друга.

Бившата съпруга на Коко-Милена (с очилата) поиска и обезщетение

Оказа се, че жертвата-бившата му съпруга Милена Игнатова, по чиято жалба прокуратурата повдигна обвинение за закана за убийство срещу Коко Клисарски, не е ангажирала адвокат. По време на днешното заседание тя поиска да се яви като страна в качеството си на частен тъжител и да иска обезщетение. За целта изискването е тя да бъде представлявана и от защитник, което всъщност се оказа препъни-камъка днешното заседание по делото в тази му част, да бъде прекратено. Така 10-ината свидетели бяха неприятно сюрпризирани, след като разбраха че са дошли напразно за пореден път в съда. Неприятно изненадан остана и съпруга на Милена Игнатова- бившия полицай Георги Бърдаров, който обясни, че е дошъл за днешното заседание с нощен полет от Виена, но напразно. На днешното заседание сестрата на Коко Клисарски-физиотерапевтът Бойка Павлова разпери ръце над брат си и го брани доста остро от присъствието на журналисти.

Сестрата на Коко Клисарски- Бойка Павлова, защити брат си и обвини бившата си снаха

Тя остро обвини бившата си снаха във всички възможни грехове и защити брат си, който въпреки всичките му кусури, не би посегнал никога на майката на двете си деца. Бойка Павлова обясни, че чрез адвоката- общинския съветник от местния парламент в Дупница Йонко Гергов, тя и семейството й са поискали от съда освобождаването на Коко Клисарски от затвора. Като причина както неговото влошеното му здравословно състояние, така и това на родителите му, за които трябва да полага грижи. Това искане на защитата на Клисарски бе отхвърлено на днешното заседание и той отново ще бъде доведен за следващото, което бе насрочено за 12-и декември от 13 ч.
Така Коко Клисарски отново напусна съдебната палата в родния си град с белезници на ръце и качулка на главата, поставена му от съдебната охрана.
Коко Клисарски излезе в нелегалност след акция на полицията във вилата на баща му в дупнишкото село Самораново на 18-и май. При акция полицаи разбиха нарколаборатория и откриха и иззеха
голямо количество наркотични вещества, прекурсори и помощни средства за производство на наркопродукти.
При акцията в село Самораново бяха открити 8.87 кг листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана, почти килограм кокаин/920 гр./, 16.140 кг прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, 1.132 кг метамфетамин, 1.598 – кристално вещество с неустановен състав, 12.5 л диетил етер, 2.5 л тулол, сярна киселина, шишета с метанол, множество шишета с различни надписи и неустановено съдържание, туби с течност и различно количество – прекурсори, 3 кашона с лабораторна стъклария и 14 листа рецепти за смесване на съставки.

Съпругът на Милена Игнатова Георги Бърдаров показа билета си от нощния полет от Виена


Полицията атакува семейната вила няколко месеца, след като Коко Клисарски излезе на свобода след като излежа присъдата си от месец октомври 2009-а година за побой над общинския съветник от Благоевград Румен Калайджиев. Той бе осъден на още 2 години и 8 месеца, докато излежаваше в Софийския затвор другата си присъда си за притежание на накротици след акция на ГДБОП.
След близо 6 месеца в неизвестност Коко Клисарски бе арестуван при акция в столичния квартал Бояна на 9-и ноември.
Коко Клисарски бе нарочен за наркобос в Дупница след акцията на спецслужбите през месец август 2003-а година, когато главен секретар на МВР бе премиерът Бойко Борисов. Тогава бе оповестено пред медиите, че е разкрита най-голямата нарколаборатория за производство на синтетични наркотици- 50 кг. хапчета и над 150 кг. амфетамини на прах. По-късно се оказа, че въпросните хапчета са били за главоболие, а машината е за производство на сладки. Така Коко Клисарски и бивши служители на Балканфарма, които също бяха задържани, бяха напълно оправдани.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети