Невижданото намаление на парното за ЧНГ

DenNews.bg
27.11.2012
размер на текста:

Невиждано досега намаление ще дойде като новогодишен подарък за абонатите на парното и газта, обеща председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.
Причината е договорената по-ниска цена на доставяния в страната природен газ.
Все още в ДКЕВР не е получено заявлението на държавното газово дружество "Булгаргаз" за нови цени на природния газ от 1 януари следващата година, но по изчисленията на Семерджиев сметките ша паднат с около 7%.
За всяко топлофикационно дружество намалението на цената на топлинната услуга ще е различно, но ще е много близко до намалението на цените на природния газ, сочат разработените от ДКЕВР модели.
Ще го усетят всички топлофикации, които са на газ, посочи Семерджиев. Поевтиняването ще се усети веднага върху прогнозните сметки на потребителите, като за целта трябва да има извънредно отчитане на уредите за дялово разпределение.
"Ако прогнозната ви сметка за януари е била 100 лв. и намалението е 8%, сметката ви ще се намали с 8 лв.", даде пример Семерджиев и добави, че окончателното отражение върху потребителите ще бъде ясно след изготвянето на изравнителните им сметки.
От ДКЕВР обещават след получаването на заявлението от "Булгаргаз" да имат становище по цените в рамките на един ден. Крайният срок за получаването на заявлението от държавното газово дружество е 10 декември т.г.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети