15-годишен активист загина при сблъсъци в Египет

dennews.bg
26.11.2012
размер на текста:

15-годишен член на младежкото течение на Мюсюлманското братство е починал, след като е бил ударен по главата от един от десетките опоненти на президента Морси, нападнали офиса на партията в северния египетски град Даманхур, каза пред СNN говорителят на партията.

Освен в Даманхур и Александрия, партийни офиси на братството са били нападнати и в Мансура, Суец и столицата Кайро, като от партията призовават органите на реда да поемат своята отговорност за неизпълнение на задълженията им да направят повече, за да защитят нападнитите офиси, добави още говорителят на партията.
Има много случаи на сблъсъци между протестиращите и силите за сигурност, включително и някои неделя в Кайро, съобщи държавната Nile TV.

От четвъртък, най-малко 261 души са ранени при сблъсъци в египетската столица и на други места, според EGYNews, която се позова на Министерството на здравеопазването.

Според говорителя на Министерството на вътрешните работи Алаа Махмуд 128 полицаи са били ранени при сблъсъци в национален мащаб.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети