Трима ученици в ареста за бомбените заплахи в столични училища

dennews.bg
21.11.2012
размер на текста:

Криминалистите на СДВР работят упорито по разследването на злоумишлените обаждания за поставени самоделни взривни устройства в няколко столични училища, подадени в началото на седмицата, информират от Пресцентъра на МВР.
В хода на оперативните действия те установиха, че автор на единия от фалшивите сигнали е 14-годишен ученик. В компанията на двама свои съученици той позвънил на тел. 112 от мобилния си апарат. Тримата са разпитани в столичното Първо РУП в присъствието на родители и инспектор от детска педагогическа стая. Други двама непълнолетни – на 15 и 16 години, са разпитани в Трето РУП . Изяснено е, че инициатор на злоумишленото обаждане е по-малкият - бивш възпитаник на гимназията, който използвал мобилния телефон на приятеля си.
Друг негов връстник е установен като подател на два фалшиви сигнала за поставено самоделно взривно устройство в училище – на 19 юни и на 24 септември. При разследването криминалистите установили, че обажданията са осъществени от уличен апарат ”Булфон”, а вчера 15-годишният ученик признал за извършеното в присъствието на родител и инспектор от детска педагогическа стая.
Предстои предаването на материалите по случаите на Софийска районна прокуратура, а работата по документирането им продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети