Жители на Кременик на нокти: Сеч унищожила парка около кметството

Десислава Панайотова-Янкова
21.11.2012
размер на текста:

Дърветата не са били нито опасни, нито болни.

Сеч е унищожила парка около кметството в дупнишкото село Кременик, сигнализират местни жители до dennews.bg.
Дърветата са изсечени тайно, но основната версия на местните е, че са разчистени заради къщата на бизнесмен, разположена в близост до кметството и по-специално охранителните му камери.

Дали пък дърветата не са отсечени за отопление на кметството?! Снимки: dennews.bg


Според хората наред с акации и брези са изсечени и борове, като всички дървета били стари, но не и опасни или болни.
„Защо им беше да унищожават тези дървета и кой въобще си го позволи. Питахме в отдел „Екология” в общината, но нищо не ни отговориха. Кметицата също нищо не казва, но и без това ние сме втора ръка хора за нея. Нали е кмет и на Дяково и при нас се мярка от дъжд на вятър. Ние поне си мислим, че сечта е заради охранителните камери на къщата на бизнесмена, но искаме да знаем дали има разрешително за нея или не. Дали всеки може да си поръча сеч?”, питат хора от Кременик.
 

Следите от сечта са още пресни.

На място екипът ни се убеди, че около кметството има следи от сеч. За съжаление не успяхме да открием кмета Здравка Тонева на работното й място, а мобилният й телефон е изключен от вчера.
DenNews.bg пита от името на жителите на Кременик кой, защо и как разреши изсичането и истина ли е, че дърветата от единствения приятен кът в селото са унищожени заради претенциите на някого.
Въпреки, че над нас е спусната информационна завеса по нареждане на кмета Методи Чимев по съвет на говорителя на общинска администрация в Дупница Даниела Годинова, тя все пак разполага с електронната ни поща и ние ще публикуваме резултатите от проверката по случая, разбира се, ако някой реши да обърне внимание на сигнала и ако пиарът реши да изпълни функциите си.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети