Тръгва делото за жестоката екзекуция от брат и сестра

DenNews.bg
02.11.2012
размер на текста:

Николай ще отговаря за убийство и палеж. Снимка: Архив

Окръжен съд-Кюстендил ще насрочи до дни дата за начало на процеса срещу брата и сестрата от Дупница, извършили жестоката екзекуция на таксиметров шофьор, имал връзка с момичето.
Обвинителният акт е внесен в съда в понеделник, уточни говорителят на държавното обвинение в Кюстендил Мариана Сиракова.
21-годишанат Зоя Чаушева и 24-годишният Николай Василев са обвинени в предумишлено убийство. Физически извършител на екзекуцията е Зоя, която прострелва Венцислав Петрунов в слепоочието с преправен в боен газов пистолет. Тя е подсигурила и помагача-брат си, който пък запалва автомобила с трупа на Петрунов и изхвърля оръжието на престъплението. Затова срещу Николай освен обвинение за предумишлено убийство е повдигнато и обвинение за палеж.
Ако брата и сестрата бъдат признати за виновни могат да получат ефективни присъди от 15 до 20 г., както и доживотен затвор без право на замяна.
Жестокото убийство стана на 27 януари, т.г. в покрайнините на с. Палатово. Бащата на две деца Венцислав Петрунов е бил ударен с бухалка, след това застрелян, а накрая тялото му е било запалено заедно с колата, в която се разиграва трагедията.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети