Иран завихрил Санди със супертехнология?

DenNews.bg
02.11.2012
размер на текста:

Унищожителната буря Санди е предизвикана от свръхсъвременни технологии от Иран, съобщава американското издание "Хъфингтън пост", като се позова на сирийска проправителствена организация, пише btvnews.bg
В съобщението, направено във Фейсбук, се посочва, че щетите, нанесени от урагана, са "наказание за всички онези, които смеят да атакуват сирийския президент Башар Асад и да заплашват мира и стабилността". Поддръжниците на Асад - така наречената "Сирийска електронна армия", са доста активни в социалните мрежи, отбелязва американското издание.
Едновременно с това някои антиамерикански настроени мюсюлмански духовници заявиха, че смъртоносната супербуря е била божие наказание заради антиислямския филм, който осмива ислямския пророк Мохамед.
Тези крайни изказвания обаче предизвикаха остри реакции сред други мюсюлмани, които заявиха, че е грях да се злорадства над чужди страдания.
А те по последни данни се равняват на 95 жертви в САЩ и Канада. Освен това Санди е взела най-малко 69 жертви в Карибския басейн.
Над 53 хиляди електротехници са мобилизирани за по-бързото възстановяване на електрозахранването в районите, които пострадаха тежко от бурята. Над 4 милиона души остават без ток в САЩ. Експертите не изключват възстановяването на е ектрозахранването да стане чак след няколко дни.
Междувременно, след като отдели цяла седмица за преодоляване на последствията от урагана Санди, Барак Обама се върна към президентската кампания и посети щатите Уисконсин, Невада и Колорадо.
Източник: btvnews.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети