Счетоводителят на Берлускони похитен за 35 милиона евро

DenNews.bg
19.11.2012
размер на текста:

Един от най-близките хора на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони, счетоводителят му Джузепе Спинели е бил отвлечен и прекарал в плен няколко дни, с цел изнудване на медийния магнат.
В четвъртък Спинели и съпругата му са били похитени от трима маскирани нападатели от дома им, а на следващия ден счетоводителят е бил принуден да се свърже с Берслускони и да предаде искането на похитителите-35 милиона евро.
В замяна на откупа, изнудвачите предложили да предоставят документи, оправдаващи бившия италиански премиер по присъдата за измама срещу компанията му.
Семейство Спинели са освободени, а шестима души са задържани и обвинени за нападението, пише 24chasa.bg, позовавайки се на АФП.
Нападателите следели Спинели още от юни. Когато напуснали дома му, те взели със себе си записите от камерите за видеонаблюдение. Адвокатите на Берлускони съобщили на полицията за отвличането в събота, пише и btvnews.bg.
71-годишният Спинели е един от най-близките хора в обкръжението на Берлускони. Той е и човекът, който правел от името на бившия италиански премиер финансовите подаръци на младите момичета, канени на партитата организирани от медийния магнат.
Не се съобщава какво е състояние на Спинели и съпругата му след освобождаването им.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети