Задържаха мъж за пожара на къща в Созопол, убил трима

dennews.bg
19.11.2012
размер на текста:

50-годишен мъж, направил пълни самопризнания, е задържан за пожара на къща в Созопол, при който загинаха трима души, информират от Пресцентъра на МВР.
До разкриване на извършителя на палежа Павел Господинов доведе упоритият съвместен труд на криминалисти от ОДМВР - Бургас, РУП – Созопол, експерти от Базовата научно-техническа лаборатория, Института по психология, Института по приложна техника и Научния институт по криминалистика и криминология.
Сигнал за инцидента беше подаден около 23.40 часа на 15 ноември. Веднага към мястото бяха изпратени полицейски автопатрули и четири пожарни автомобила. Пожарът беше угасен около 3.30 часа. При огледа на изпепеления от огъня втория етаж на дървената постройка бяха открити телата на трима души - две жени на 51 и 81 години и 77-годишен мъж. Образувано бе досъдебно производство.
В хода на разследването, като заподозрян в извършването на палежа, е задържан 50-годишен мъж от Созопол. Той направил пълни самопризнания. По думите му, мотивите за палежа са лични. П.Г. е криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Наложена му е мярка „задържане под стража“ за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното му задържане. Повдигнато му е обвинение по чл.330, ал.3 от НК.
Работата по случая продължава.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети