13 млн. цигари задържаха на Кулата

dennews.bg
14.11.2012
размер на текста:

Огромно количество от над 13 млн. къса контрабандни цигари задържаха в нощта на 13 ноември митническите служители на Кулата, информират от агенция „Митници”.
Количеството е рекордно както за пункта за последните години, така и за брой цигари, превозвани в тежкотоварен автомобил. Контрабандните цигарите са открити в камион с чуждестранна регистрация, управляван от чужд гражданин. Цигарите са от нерегистрираната и неизвестна у нас марка „Омега“. Те са били опаковани и натоварени по нетипичен за нормалното транспортиране начин. Предстои да се установи дали са били предназначени за българския пазар.
Митнически експерти коментират, че иновативен в този случай е опитът контрабандата да бъде прикрита зад сложна комбинация от неверни и заблуждаващи документи. Именно документалното проследяване обаче е довело митническите служители до голямото разкритие. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Югозападна и е уведомена Окръжна прокуратура Благоевград. Работата по случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети