Последно. Бойко ще пререже лентата на новия център на Дупница

dennews.bg
13.11.2012
размер на текста:

Придружаван от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, премиерът Бойко Борисов ще открие реконструираната централна част на град Дупница днес от 13,30 ч., информират от правителствената пресслужба. Проектът “Архитектурно и благоустройствено оформление на широк център на гр. Дупница” е на стойност 3 085 915,24 лв., от които 2 931 310,89 лв. са безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” и 154 604,35 лв. са съфинансиране от община Дупница. Със средствата е извършен ремонт и реконструкция на Централната градска част и широкия център на гр. Дупница; изграден е фонтан; рехабилитирана е улична мрежа; обновени са детски площадки и е изградена една нова; поставени са енергоспестяващо осветление и система за видеонаблюдение.
По време на визитата си в Дупница премиерът Борисов ще посети и обновената сграда на гимназия „Христо Ботев“. Училището е едно от седемте учебни и детски заведения ремонтирани по проект “Да посрещнем предизвикателствата на новия свят” по Оперативна програма „Регионално развитие“ и е на обща стойност над 5 млн. лева.
Преди посещението си в град Дупница министър-председателят ще направи проверка на хода на строителните дейности на ЛОТ 1 на АМ „Струма“ ( Долна Диканя-Дупница). Това ще стане в района на Дренското ханче в 13 ч. Премиерът ще бъде придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети